Compass
Ontdek Sebago
Wij eren onze oorsprong in New England
en onderhouden onze knowhow.
1
Opgericht in
1946
Down Arrow
Het in 1946 opgerichte Sebago vond zijn oorsprong in de toenemende vraag naar kwalitatieve casual schoenen. De eigenaar van vijf schoenenwinkels in Maine stond erop dat zijn winkels altijd goed uitgerust waren. Met het typische vernuft van de inwoners van New England, ging hij daarom de samenwerking aan met twee lokale zakenmannen en richtte een handgenaaide schoenenfabriek op.
Founders
Van links naar rechts: Burgemeester Libby, Gus Albert, Dan Wellehan, Sr., John Marshall, Sr., Pat McConnell en Willie Beaudoin
Shoe Form
Hun allereerste schoen, de Sebago Classic "beef roll penny loafer" mocassin, wordt tot op de dag van vandaag net als het origineel vervaardigd: met de hand, en met de grootste knowhow.
2
De oorsprong van een
Naam
Down Arrow
In Nieuw-Engeland is er altijd water in de buurt. Zijn inwoners zijn dan ook vaak op, in of naast het water te vinden, of het nu is ter ontspanning, om te sporten of om van de verbluffende zonsondergangen te genieten. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat onze stichters hun bedrijf naar een meer vernoemd hebben. Het Sebago-meer is een grote en majesteitelijke plas in het zuiden van Maine. De naam komt van een lokale Indianenstam, de Abenaki's, en betekent letterlijk "grote hoeveelheid water".
De Sebago Moc Company.
Legacy Logo
3
Voorvechters
Van ambachtelijke knowhow
Down Arrow
cutting
Van in het prille begin was de filosofie heel eenvoudig … Schoenen maken voor mensen, die overeenstemmen met wie ze zijn en hoe ze leven. We hebben altijd veel belang gehecht aan het ambacht: het was onze ster aan de hemel die ons leidde naar de creatie van enkele van de meest iconische handgenaaide schoenen ter wereld.
Ontdek ons vak
4
Geliefd over
de hele wereld
Down Arrow
American Flag
Eens een vaste waarde in de VS, keken we over de grenzen heen en begonnen we te verkopen in Europa. Toen Sir Francisco Gaudier in 1964 een paar Classic penny loafers kocht in Zwitserland, ontstond een groot potentieel. Hij was zo onder de indruk van de kwaliteit van de schoenen, dat hij de Sebago-fabriek in Maine kwam bezoeken.
Maine
Maine
Switzerland
Zwitserland
path
Dat was de start van een nieuwe samenwerking: zijn bedrijf begon de Sebago-schoenen te verkopen in heel Europa. Het hoge ambachtelijke niveau en de kwaliteit van het materiaal verleidde vele Europeanen. Jaren later werden de Dockside's en hun kleurige tegenhangers, de Spinnaker, gelanceerd en werden al snel de 'must haves' onder de vakantiegangers in Zuid-Frankrijk. Vandaag zijn we in 120 landen aanwezig over de hele wereld.
5
Zeilen is ons
erfgoed
Down Arrow

Al sinds onze oorsprong aan de oevers van het Sebago-meer en de lancering van de Dockside's hebben we zeilen in het bloed. Doorheen de jaren heeft Sebago de Celebrity Regatta gesponsord, de Newport Bermuda Race en de America's Cup, en kreeg de eer de officiële leverancier te worden van de bootschoenen van het US Sailing Team. Zeilen maakt dan ook deel uit van ons erfgoed en ons DNA. Het dek is onze thuis.
6
Ontworpen voor matrozen
Geliefd door iedereen
Down Arrow
Docksides
Toen gepassioneerde zeilers Sebago eind jaren '60 leidden, zetten ze het bedrijf aan om een functionele, lederen bootschoen te ontwerpen. De Docksides werden gelanceerd in 1970 om tegemoet te komen aan deze vraag, en kregen al snel een historische status. Tot op de dag van vandaag worden ze nog altijd met de hand genaaid en op dezelfde wijze afgewerkt, al hebben nieuwe materialen en kleuren de Docksides doen evolueren naar casual schoenen.
Docksides kopen